Saturday, 21 Apr 2018

Hoe moet ik pingen?

hoe moet je pingen

Vandaag de dag is het helemaal in om te “pingen”. Maar wat houd dat nou precies in dat pingen en hoe werkt het? Pingen wil in principe zeggen dat je korte berichten stuurt van de ene blackberry telefoon naar de andere. (het is een soort van smsen) Er zijn wel een paar andere telefoons waar je mee kunt pingen maar het word voornamenlijk gedaan met de blackberry. Maar hoe moet je nou pingen? Hieronder beschrijven we je hoe het moet.

Pingen is een vorm van Hi-speed Messaging tussen verschillende BlackBerry toestellen waarmee je tekstberichten, foto’s, filmpjes of gesproken boodschappen kunt sturen. Het kan dus gezien worden als een kruising tussen sms, chat en email, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal snel netwerk beschikbaar voor BlackBerry gebruikers.

Je kan alleen pingen als je in het bezit bent van een BlackBerry met een BlackBerry Internet Abonnement, en het is helemaal gratis. Pingen heeft het in zich om het communicatie middel van 2010 te worden, zo zien sommige mensen sms als ouderwets, omdat pingen zoveel handiger is.

Hoe werkt pingen?

De pingberichten worden via het BlackBerry netwerk verstuurd en het programma waarmee de berichten verzonden en ontvangen worden heet BlackBerry Messenger. Het BlackBerry netwerk maakt gebruik van mobiel internet, hierdoor verschijnt het verzonden bericht onmiddellijk op het scherm van het ontvangende BlackBerry toestel. Daarbij klinkt een kenmerkend ‘PING’-geluid, waarvan het woord Pingen ook is afgeleid.
Doordat je zo snel met meerdere BlackBerry gebruikers kunt pingen, wordt het ook wel Hi-speed Messaging genoemd. Dit is de kracht van pingen; snel korte boodschappen met elkaar delen, waar de ontvanger direct op kan reageren.

Wat kost pingen?

Om te kunnen pingen heb je een BlackBerry abonnement nodig, daarmee kan je binnen Nederland kosteloos en onbeperkt pingen met andere BlackBerry gebruikers. In het buitenland moet je rekening houden met extra kosten voor het verzenden van data. Doe daarvoor navraag bij je eigen mobiele aanbieder.

Stap voor stap uitgelegd:

Stap 1
Om iemand te pingen, heb je eerst deze persoon als contact nodig in je Black Berry Messenger. Open deze applicatie. Deze ziet er normaal gesproken uit als een blauw spreekwolkje. Open deze.

Stap 2
Er zal een scherm openen met twee menu’s: Conversations & Contacts. Deze moet je niet openen, maar klik op de menu knop.

Stap 3
Je hebt nu de PIN van de andere persoon nodig. Deze kan hij/zij vinden in zijn telefoon, onder Options. Scroll dan naar onder naar Status. Hier kun je onder andere de PIN vinden.

Stap 4
Voer dit nummer nu in op je eigen BlackBerry. Stuur vervolgens een “request” naar de persoon, om te zorgen dat hij/zij in je contacts komt.

De ander moet nu dit verzoek accepteren, door zijn BlackBerry Messaging applicatie te openen. Hier kan hij/zij klikken op “Accept”. Deze persoon ziet hier alleen jouw PIN staan, zonder naam, dus hij moet uiteraard wel weten dat jij dit ben. Als hij/zij jou geaccepteerd heeft zal je zeer waarschijnlijk wel onder je eigen naam in de applicatie komen te staan. Jullie zijn nu BlackBerry Messaging friends.

Stap 6
Om de persoon nu te Pingen moet je een conversation openen. Zoek naar zijn/haar naam in je Contacts list en klik erop.

Stap 7
Het gespreksvenster is nu waarschijnlijk leeg, of je moet al eerder gepingt hebben. Klik op de Menu knop.

Stap 8
Het menu dat je vervolgens ziet heeft als het goed is een optie “Ping Contact.” Hier moet je op klikken. Je kunt hier je bericht intypen, en je vriend(in) zal dit zien als een soort SMSje.

Let op!

– Let op dat je je PIN precies goed doorgeeft. Als je 1 letter of cijfer verkeerd geeft zal het niet werken
– Je kunt met je BlackBerry niet naar (bijvoorbeeld) een iPhone pingen. Wel kun je hier gebruik maken van een andere applicatie genaamd WhatsApp.
– Je hebt internet nodig om te Pingen. Koop eventueel een onbeperkt data abonnement.