Saturday, 21 Apr 2018

Hoe moet ik vlees roerbakken?

Hoe moet ik vlees roerbakken

Hoe moet ik vlees roerbakken? 

Dat is een vraag die toch veel mensen niet kunnen beantwoorden. En dat terwijl we in een tijd leven dat mensen bijna geen tijd meer nemen om te koken, maar het liefst zo snel mogelijk iets willen eten. Vlees roerbakken past daar precies in, want het is zomaar klaar. Roerbakken is dus eigenlijk ook een soort fast food:-) Maar hoe moet dat dan? Hoe moet je vlees roerbakken?

Wat heb je ervoor nodig?

  • Vlees
  • Vloeibare olie
  • Peper, ui, kruiden of specerijen
  • Ketjap, sojasaus of roerbaksaus
  • Een wok of een pan
  • Spatel

Klaar maken:

Snijd het vlees (plakjes biefstuk, reepjes rundvlees of varkensvlees en dergelijke) voor het roerbakken of wokken in kleine stukjes of plakjes, dwars op de draad van het vlees. Verwarm een klein kneepje vloeibare olie in de wok en maak ronddraaiende bewegingen met de pan zodat bodem en wanden met een dun filmpje worden bedekt.

Voeg de plakjes vlees toe en schroei ze snel op hoog vuur dicht. Zo blijven de vleessappen het best bewaard. Beweeg het vlees al omscheppend heen en weer met een spatel.

Voeg eventueel peper, ui, kruiden of specerijen en dergelijke toe. Bak het vlees met niet teveel tegelijk in de pan. Roerbak eventueel in porties. Voeg op het laatst als extra smaakmaker ketjap, sojasaus of een roerbaksaus toe.

Tip:

Probeer ook eens wat noedels door je vlees te roerbakken. Erg lekker..