Onderwijsvacaturebank – Het einde van je zoektocht, het begin van je droombaan?

onderwijsvacaturebank

Een onderwijsvacaturebank is een online platform om werkzoekenden en werkgevers in het primair onderwijs met elkaar in contact te brengen. Door het dreigende lerarentekort in Nederland ben je als leerkracht een graag gewilde toevoeging aan het werkveld. Om je de zoektocht naar de baan die bij past te vergemakkelijken en de werkgever de kans te geven om een gekwalificeerde kandidaat te vinden, heeft het Participatiefonds deze vacaturebank gecreëerd. En hoe werkt dat dan?

Wat is een onderwijsvacaturebank?

Zoekende werknemers en werkgevers kunnen elkaar online vinden. Als werkgevers plaats je vacatures en kun je de profielen van mogelijke kandidaten bekijken, als werkzoekende kun je reageren op vacante posities aan de hand van jouw voorkeuren. Je maakt als zoekend directeur, lid van het college van bestuur, leerkracht of onderwijsassistent een account aan waarin je je wensen en kwaliteiten aangeeft. Nadat je profiel volledig is ingevuld, kun je gevonden worden aan de hand van gezamenlijke criteria en kun je vacatures zien. Deze worden voor je gesorteerd op regio en dienstverband, maar je kunt ook andere preferenties aangeven zoals het type school, klassen of vakken. Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor de optie tot lesgeven aan vluchtelingenklassen.

Als eerste erbij?

Nadat je de nodige aanpassingen hebt gedaan, zul je op onderwijs vacatures die je aanspreken kunnen reageren. Je doet dit door je cv en een motivatiebrief te uploaden. Indien de werkgever vindt dat je aan de functievereisten voldoet, zal hij je zelf uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Wil je als eerste weten welke nieuwe posities er beschikbaar zijn, maar heb je geen tijd om iedere dag dezelfde pagina te verversen? Kies dan voor het ontvangen van e-mailnotificaties. Je krijgt dan direct in je e-mail inbox te zien welke kansen er in jouw werkgebied zijn.